Gå til sidens indhold

Se program til K-dag nu: Et kig ind i fremtiden

Programmet til årets konstruktørfaglige event og generalforsamling er på plads. Vi retter blikket mod fremtidens byggeri, styrker vores netværk og sætter retningen for foreningen.

Processed 6AA5505C 04B0 44C4 85B9 8CB8E1F249D6
På billedet ses de oplægsholdere, som deltager til årets K-dag.

Fremtidens byggeri. Sådan lyder temaet for årets program til Konstruktørdag 2024. Helt konkret zoomer vi ind på, hvilke udfordringer byggebranchen møder i de kommende år. Og hvad det kræver af konstruktører.

Samles om fremtiden 

Til eventet vil vores næstformand, Jette Leth Djælund, indlede med at sætte fokus på fremtidens byggeri, hvorefter der vil være et fælles oplæg af professor Steffen Petersen fra Institut for Byggeri og Bygningsdesign, AU. Steffen vil sætte rammen med et oplæg om, at vi i fremtiden skal fokusere på bæredygtige materialer, vedvarende energi og cirkulær økonomi. Deraf vil oplægget handle om behovet for regenerativt byggeri, og hvilke scenarier det skaber for byggebranchen. Regenerativt byggeri er en nødvendighed for at tackle miljøudfordringer og skabe bygninger, der bidrager positivt til økosystemet.

Oplæg med fokus på fremtidens byggeri

Efter den fælles velkomst vil der være sessioner. Vi har inviteret en masse dygtige og inspirerende oplægsholdere, der alle forholder sig til byggeriet i fremtiden. Du sammensætter selv dit faglige program ud fra sessionerne, som du kan folde ud herunder. Dog skal du være opmærksom på, at nogle af sessionerne kan foregå på samme tidspunkt. Programmet er opbygget, så man kan nå at deltage i tre sessioner. 

  • AI i byggebranchen i praksis

    Digitaliseringschef Ole Berard fra Contech og Molio fortæller om AI i byggeriet, teknologien, konkrete cases samt risici og trusler, du skal være opmærksom på. Hør hvordan AI allerede nu anvendes i byggeriet, og hvilke løsninger der er lette og nyttige at implementere, så du kan sikre dig at være med på udviklingen.

  • Bæredygtige byggematerialer i fremtiden 

    Forskningsleder Torsten Sack-Nielsen, Forskningscenter for byggeri, klima og vandteknologi, VIA Horsens, indvier i fremtidens brug af byggematerialer og viser dig eksempler. 

    Valget af byggematerialer er pga. ressourceforbrug, CO2-udledning og energiforbrug i fremstillingsprocessen afgørende for at reducere hurtigt og betydeligt byggeriets fodaftryk.

    Vurderingen af ”bæredygtige” materialer kan dog være dilemmafyldt. Torsten Sack-Nielsen fortæller om generelle tendenser og med udgangspunkt i forsknings- og udviklingsprojektet ”Fra marken til byggeri” om nye muligheder og perspektiver, men også udfordringer omkring biogene byggematerialer.

  • EU’s taksonomi - hvad skal du vide?

    Bæredygtighedsspecialist Amdi Schjødt Worm fra Artelia indfører dig i EU's Taksonomiforordning, hvilke krav ESG stiller, og hvad det kommer til at betyde for dig.

  • Pas på krav, når du bygger bæredygtigt

    Bæredygtighed bliver hurtigt til mangelskrav, ekstrakrav og tidskrav, hvis du ikke passe på. Advokat Simon Heising fra Nexus advokater sætter dig ind i vigtige juridiske faldgruber og problematikker i relation til bæredygtighed, som du bør have kendskab til.

  • Samarbejde og ledelse i fremtidens byggeri

    Professor Christian Koch fra Institut for Teknologi og Innovation, SDU, fortæller om nye ledelsesmetoder og samarbejdsformer, der finder indpas i byggebranchen og får betydning for vores arbejde.

  • Børsen i flammer - hvad kan vi lære deraf?

    Bygningskonstruktør Casper Løber Dyhrberg og bygningskonstruktørstuderende Sofie Hammer fra Hovedstadens Beredskabs vil fortælle om deres indsats på Børsen. Herunder hvordan beredskabet har anvendt skadestedsundersøgelse som et effektivt redskab til at skabe viden og data om byggeriets forudsætninger for at begrænse skader. 

Mod formodning kan vi være nødsaget til at begrænse antallet af deltagere under en session. Dette kan være på grund af lokalebegrænsninger. 

Sæt foreningens retning til generalforsamlingen 

Få indflydelse på din forening på generalforsamlingen, som bliver holdt i forlængelse af Konstruktørdag 2024 - efter det faglige program. Det er så vigtigt at bruge sin stemme.

Gå ikke glip af middag, standup og overnatning

Efter dagens faglige oplæg og generalforsamling åbner det sociale program. Med i prisen er middag, standup v. komiker Thomas Hartmann og overnatning på det lækre Scandic Opus Hotel i eget værelse. Du er ikke forpligtet til at deltage i festlighederne efter det faglige program, men vælger ved tilmeldingen. Desuden får du billigste offentlige transport betalt.

Du tilmelder dig arrangementet her. Vi glæder os til at se dig!