Gå til sidens indhold

Konstruktøruddannelsen

Du kan blive uddannet som bygningskonstruktør 10 steder i landet. Uddannelsen tager 3 ½ år. Adgangskravene er, at du er uddannet håndværker eller har en gymnasial baggrund.

Uddannelsen til bygningskonstruktør er en 3½-årig professionsbachelor, og den største videregående uddannelse inden for byggeriet.

Uddannelsen kvalificerer dig til mange forskellige jobs med titler som fx BIM-koordinator, projektleder, facilities manager og byggeleder på områder som bl.a. renovering, logistik og kvalitetssikring. Flere bygningskonstruktører sidder også i topledelsen. 

Uddannelsens grundsten er dyb byggeteknisk indsigt. Herpå bygges bl.a. discipliner som projektledelse, processtyring, kommunikation, digital byggestyring, planlægning, risikostyring og forretningsforståelse.

I 6. semester er der 20 ugers praktik.

Du kan efter 3. semester på konstruktøruddannelsen vælge at fortsætte på uddannelsen til byggetekniker, der kræver, at du tager et 4. afsluttende semester.

Konstruktøruddannelsen udbydes på seks uddannelsessteder i 11 byer i Danmark og er SU-berettiget. Fra sommeren 2024 kan du tage uddannelsen i 11 byer. Desuden er det muligt at tage Konstruktøruddannelsen helt eller delvist online: Som Blended Learning på Zealand i Næstved/Nykøbing Falster og Bygningskonstruktør online på EASV i Esbjerg. Se alle steder i folde ud-menuen herunder.

Uddannelsen findes ikke som et studie, du kan læse på deltid. 

Meld dig ind i KF

Konstruktørforeningen, som i daglig tale kaldes KF, er fagforening for bygningskonstruktørerne og den eneste organisation, der har 100 % fokus på bygningskonstruktørernes arbejdsliv, faglighed og uddannelse. Når du melder dig ind i KF, følger der samtidig en lang række fordele med. 

Se alle fordelene her
Download KF-Folder

Få mere at vide mere om bygningskonstruktører

I vores folder ’En bygningskonstruktør er…' kan du fx læse om, hvilke kompetencer en bygningskonstruktør har efter endt uddannelse, se hvilke jobs de typisk har, og hvor de arbejder. 

Læs folderen 'En bygningskonstruktør er'
Læs mere

Om bygningskonstruktørens rolle

Læs mere om, hvilken rolle konstruktørerne har i byggeriet. Se også to små videoer om, hvad man laver, og hvilke kompetencer man bruger mest som konstruktør. 

Bygningskonstruktørens rolle
Få mere info

Om studieliv

På vores side om studieliv kan du bl.a. få hjælp til at søge legater og sponsorater, blive klogere på, hvordan du kan prøve dig selv af under praktikken, eller hvad du skal overveje, hvis du ønsker at tage et semester i udlandet. 

Læs mere om studieliv