BIM AARHUS vinder Konstruktørprisen for at øge viden på tværs af byggeriet
KF uddelte Konstruktørprisen 2022 til den frivillige non profit-forening BIM AARHUS på den årlige Konstruktørdag den 29. oktober i Horsens. Foreningen får prisen for at udbrede viden om digitale bygningsmodeller, som også er med til at understøtte den grønne omstilling. KF uddelte desuden Konstruktørernes Dimittendpris.
”BIM AARHUS – der er en filantropisk forening drevet af ildsjæle – får Konstruktørprisen 2022 for at skabe en tværfaglig dialog i byggebranchen omkring BIM (Building Information Modeling, red.) og digitalisering gennem netværksmøder og konferencer. Alle er velkomne, når branchens dygtige fagfolk gratis videndeler og giver inspirerende viden om netop deres faglighed, så vi bliver klogere sammen til fordel for hele byggebranchen.”
Det siger Konstruktørforeningens formand Kirsten Nielsen om modtageren af Konstruktørprisen 2022 og fortsætter:
”Netværksmøderne i BIM AARHUS er også med til at skubbe på en udvikling omkring digitalisering og bæredygtighed, hvor digitale værktøjer muliggør gennemførelsen af de mange nødvendige klimaanalyser, som bliver et krav for større byggerier i det nye bygningsreglement. På den måde kan digitale bygningsmodeller være med til at styrke den grønne omstilling.”
Konstruktørprisen blev sammen med Konstruktørernes Dimittendpris uddelt på Konstruktørdagen den 29. oktober 2022 i Horsens.
Prismodtager: Pris anerkender videndeling i byggeriet
Digital Transformation Director i Arkitema og bygningskonstruktør Marianne Friis modtog som formand for BIM AARHUS prisen.
Hun siger:
”Jeg er meget stolt over at tage imod Konstruktørprisen på vegne af vores netværk af frivillige fagfolk på tværs af byggebranchen. At netop BIM AARHUS får prisen, understreger, at videndeling har værdi og er den bedste investering både for den enkelte og for byggebranchen. Vi ser nemlig ind i en fremtid, hvor vi kun kan komme i mål med klimakrav til byggeriet ved at samarbejde om løsninger.”
Konstruktørprisen – der blev indstiftet i 1991 i anledning af KF’s 25-års jubilæum og nu er uddelt for 12. gang – omfatter et diplom, et stykke dansk designkunst, som i år er en glasskål designet af Therese Rand, og et ’plant et træ’-bevis. Prisen gives til en person, virksomhed eller byggeprojekt, som har betydet eller gjort noget ekstraordinært for bygningskonstruktørerne, for byggeriet eller inden for årets tema på Konstruktørdagen.
Konstruktørernes Dimittendpris går til en gruppe på to
Om dagens anden prismodtager – en gruppe på to dimittender, Mathias Kaanbjerg og Rasmus Schultz Madsen, fra professionshøjskolen VIA University College Aarhus – siger KF-formand Kirsten Nielsen:
”Årets to modtagere af Konstruktørernes Dimittendpris har både demonstreret en bred vifte af konstruktørkompetencer og formået gennem en imponerende livscyklusanalyse at vise, at træbyggeri ikke altid er mere bæredygtigt end betonbyggeri. De har hermed vist en mere fremadskuende, kritisk tilgang til, hvad reel bæredygtighed er.”
Om at modtage prisen for deres fælles projekt siger Rasmus Schultz Madsen:
”Vi er stolte over at have vundet Konstruktørernes Dimittendpris, som vi også ser som et stort skulderklap. For vi har virkelig knoklet for at lave et gennemarbejdet projekt.”
Det er 6. gang Konstruktørernes Dimittendpris uddeles. Den består af et rejselegat på 10.000 kr. og et års gratis medlemskab af KF.
Læs mere om vinderprojektet og se en video med de to prisvindere på KF.dk/nyheder.
Konstruktørprisen
Konstruktørprisen gives til en person, virksomhed eller byggeprojekt, som har betydet eller gjort noget ekstraordinært for bygningskonstruktørerne, for byggeriet eller inden for årets tema på Konstruktørdagen. Læs mere:
KonstruktørprisenKonstruktørernes Dimittendpris
Konstruktørernes Dimittendpris blev stiftet i 2016 i anledning af, at både KF i 2016 og den 3 1/2-årige konstruktøruddannelse i 2017 fyldte 50 år. Prisen blev uddelt for første gang i 2017.
Læs om Dimittendprisen