Gå til sidens indhold
Uddannelse

Ny reform: Bygningskonstruktøruddannelsen bliver ikke et halvt semester kortere

Den nye uddannelsesreform er landet, og bygningskonstruktøruddannelsen er en af de få uddannelser, der slipper for at blive afkortet med 15 ECTS-point. Det har vi haft en finger med i spillet for at sikre.

Billedet forestiller en hvid byggehjelm ovenpå en stak bøger. Opstillingen er omgærdet af konfetti for at markere fejringen af, at konstruktøruddannelsen ikke afkortes med 15 ECTS-point, som det ellers var varslet om regeringens reform af professionsbacheloruddannelserne.
På billedet er en konstruktørhjelm og studiebøger omgivet af konfetti. Billedet er genereret med AI.

Sammen med resten af branchen har vi kæmpet en brav kamp for, at bygningskonstruktøruddannelsen ikke skulle afkortes med 15 ECTS-point og dermed sikre, at kommende studerende også får mulighed for fordybelse og refleksion.

Tid og rum til fordybelse

De fleste husker fra studietiden – eller oplever nu i hverdagen på studiet - at uddannelsen er fyldt med fagligt stof, og det derfor allerede i dag kan være en udfordring at nå grundigt rundt om det hele.

Det skal de kommende generationer af bygningskonstruktørstuderende selvfølgelig ikke opleve endnu større udfordringer med, og derfor er det meget positivt, at regeringen og partierne har lyttet og bevaret uddannelsens længde, som den er i dag.

Uddannelsen kommer fortsat til at klæde nye generationer af bygningskonstruktører på til rollen som generalist i byggeriet med en tæt kontakt til praksis og en forståelse for andre fagligheders rolle. Det kræver naturligvis tid og rum til fordybelse, men også det rette udstyr til opgaven.

Derfor er det også positivt, at uddannelsen bevarer sin længde, og også beholder det gældende taxameter, der gør, at der også i fremtiden bliver råd til, at studerende kan arbejde med den teknologi og det udstyr, som de kommer til at bruge i praksis.