Gå til sidens indhold
Overenskomst i den almennyttige boligsektor

OK23: Forhandlinger gået i stå – mægling er i gang

Efter at have udvekslet krav og forhandlet de seneste måneder, er overenskomstforhandlingerne på vegne af bygningskonstruktører ansat i den almennyttige boligsektor gået i stå.

Foto: Nicolai Perjesi
Forhandlingerne på det almennyttige boligområde er gået i stå. Bygningskonstruktørerne må derfor vente på, at få deres nye overenskomst. Foto: Nicolai Perjesi

Parterne, der forhandler nye overenskomster på vegne af bygningskonstruktører ansat i den almennyttige boligsektor, er ikke blevet enige om en ny overenskomst.

Forhandlingens parter er på arbejdsgiversiden Dansk Erhverv (DE), der forhandler på vegne Boligorganisationernes Landsforening (BL). På arbejdstagersiden forhandler DJØF og DM som repræsentant for AC-organisationerne, herunder Konstruktørforeningen (KF). 

”Desværre har parterne i overenskomsten konstateret, at de ikke er enige om den økonomiske ramme. DE/BL har ikke ønsket at matche de lønstigninger, der ellers er forhandlet på plads gennem det såkaldte Transportforlig, som parterne traditionelt har skelet til,” fortæller chefjurist fra KF Hans Erik Truelsen

Den videre proces for forhandlingerne

Forhandlingerne med DA og BL videreføres derfor som aftalt mellem parterne i hovedaftalen: 

  • Organisationsmøde
  • Mediation
  • Nedsættelse af sammenligningsnævn
  • Overenskomstudvalg
  • Afstemning
  • Forlig eller evt. konflikt

”Som det fremgår, vil der blive tale om en forholdsvis langstrakt proces, så vores forventning er, at der ikke i den nærmeste fremtid er forhandlet en ny overenskomst på plads," siger Hans Erik Truelsen og opfordrer medlemmerne til at ruste sig med tålmodighed.

Indtil der er opnået en ny overenskomst på området, gælder den gamle overenskomst, som ellers udløb 1. april 2023.

Mit KF

Har du ikke fået orienteringen tilsendt?

Hvis ikke du har modtaget KF's orienteringer, så kan det fx skyldes: 

1. Vores mail er røget i dit spamfilter. Tjek det og godkend KF som afsender.
2. Du er muligvis ikke registreret i vores systemer som ansat i en almennyttig boligorganisation. Du kan selv nemt rette din oplysninger i Mit KF.

Ret dine oplysninger i Mit KF

Find alt om OK23

På kf.dk/OK23almen finder du alt om forhandlingerne i den almennyttige boligsektor.

Se de samlede nyheder om forhandlingerne