Gå til sidens indhold

Nu kan du også blive uddannet som konstruktør i Hillerød

I august 2022 åbner KEA – Københavns Erhvervsakademi dørene for det første hold bygningskonstruktører i Hillerød. Filialen bliver nabo til bl.a. tømreruddannelsen på U/Nord. KF's formand hilser det udvidede tilbud velkommen.

Studerende Pixabay
Med KEA’s nye filial i Hillerød behøver studerende i Nordsjælland ikke længere at skulle pendle til København for at tage en uddannelse som bygningskonstruktør. Foto: Pixabay

KEA – Københavns Erhvervsakademi åbner efter sommerferien 2022 en filial af uddannelsen til bygningskonstruktør i Hillerød.                          

Herom siger rektor Steen Enemark Kildesgaard på KEAs hjemmeside:

"De byggefaglige uddannelser er vokset på KEA i de seneste år – ikke mindst til bygningskonstruktør. Der er mange, der søger ind hvert år, og dimittenderne kommer generelt hurtigt i arbejde efter endt uddannelse. KEA ser derfor en mulighed for at bidrage til at forsyne de nordsjællandske virksomheder med arbejdskraft, der er uddannet lokalt og har deres netværk lokalt."

Nabo til tømreruddannelse i Hillerød

Filialen i Hillerød bliver nabo til bl.a. tømreruddannelsen på U/Nord, hvilket der ifølge uddannelseschef på KEA Byg Jacob Krøyer Olsen er mange fordele ved.

”Med udbuddet i Hillerød viser vi helt fysisk, at du kan tage en bachelor med din erhvervsuddannelse som fundament,” siger han og fortsætter:

”Hvis man kommer fra gymnasiet, giver det en ret enestående forståelse af byggeprocessen – og man har mulighed for at få en ’hands on’-oplevelse af et muranker eller prøve kræfter med virtuelle svejsere.”

Andre fordele ved at oprette en gren af bygningskonstruktøruddannelsen i Hillerød – siger KEA – er, at Hillerød udover at huse Cphbusiness og Københavns Professionshøjskole er en stor uddannelsesby, som er nem at komme til fra hele Nordsjælland.

Uddannelse på topniveau

Uddannelseschefen understreger, at filialen i Hillerød ikke vil blive en ”en sekunda-udgave af KEAs bygningskonstruktøruddannelse på Nørrebro”.

”Som studerende får man en uddannelse på absolut topniveau med undervisere, som brænder for deres fag og har lyst til at starte uddannelsen op i Hillerød. Et lidt mindre studiemiljø har endda sine fordele på nogle punkter – fx kan de studerende lære hinanden bedre at kende også på tværs af semestrene. Og man bliver stadig en del af KEA, selvom man studerer i Hillerød,” siger Jacob Krøyer Olsen.

KEA’s hjemmeside uddyber:

”Det betyder bl.a., at når de studerende kommer til valgfagsdelen på uddannelsen, kan de vælge fra hele kataloget. De valgfag, der bliver udbudt i Hillerød, vil nemlig blive streamet på Nørrebro og omvendt. Man får de samme muligheder, uanset om man studerer i Hillerød eller København”.

KF-formand: Godt med nyt uddannelsessted og synergi

KF’s formand Kirsten Nielsen hilser det nye uddannelsessted – som hermed er det 9. i rækken – velkommen:

”Det er glædeligt at se, at interessen for bygningskonstruktøruddannelsen er stigende, og at der nu er endnu flere studerende, der får mulighed for at tage uddannelsen. Jeg synes, det er rigtig godt, at KEA lægger stor vægt på, at uddannelsen skal have en høj kvalitet, og at de studerende i Hillerød skal have de samme muligheder, som de studerende i København. At ’naboen’ uddanner EUD’er er bestemt et plus, hvis man formår at udnytte synergien. Jeg ser frem til at følge det nye udbud og de studerende.”

KEA regner med at optage 80 studerende i Hillerød om året. De første dimittender vil være klar i begyndelsen af 2026.

Hvor og hvordan kan du bliver konstruktør?

Du kan blive uddannet otte steder i landet som bygningskonstruktør – fra august 2022 er det ni steder. Uddannelsen tager 3 ½ år. Adgangskravene er, at du er uddannet håndværker eller har en gymnasial baggrund.

Læs mere om konstruktøruddannelsen

Hvad er bygningskonstruktørens rolle?

Bygningskonstruktøren er det moderne byggeris generalist, der sikrer kvalitet i alle faser og overgange i byggeri, anlæg og projekter.   

Bygningskonstruktøren har:

  • Kendskab til alle byggeriets faser
  • Indsigt i byggeteknik, materialevalg og bæredygtighed
  • Erfaring med at bruge digitale værktøjer
  • Kompetencer i ledelse og koordination
  • Uddannelse i projektering, planlægning, udførelse og drift af byggeriet.
Bliv klogere på KONSTRUKTØRENS ROLLE